Markkinahäiriöiden turbulenssista kohti huomattavasti parempia näkymiä

27.4.2023

Markkinahäiriöiden turbulenssista kohti huomattavasti parempia näkymiä

Vuodesta 2019 lähtien olemme kohdanneet monenlaisia markkinahäiriöitä. Olemme kuitenkin pystyneet reagoimaan niihin ajoissa.

Maailmanlaajuinen turbulenssi covid-19-pandemioineen ja viimeisimpänä Venäjän oikeudeton hyökkäyssota ovat ravistelleet lukuisia toimialoja ja maailmantaloutta. Viime vuoden keväästä asti raaka-aineiden ja tarvikkeiden heikentynyt saatavuus ja hintojen nousu ovat vaikeuttaneet muun muassa rakennusalan aikatauluja. Nyt raaka-ainetilanne alkaa normalisoitua, ja omalla toimialallamme on onnistuttu löytämään myös korvaavia tuotteita.

Me Piantekissa olemme pärjänneet, koska meillä on tarvittava määrä tukijalkoja ja niiden tuomaa liikkumavaraa. Riittävä laaja-alaisuus on osoittautunut strategisesti onnistuneeksi valinnaksi. Olemme myös toimineet jo pian 20 vuotta, mikä on pitkien asiakassuhteiden lisäksi osaltaan varmistanut toimintamme vakauden.

Tilauskanta näyttää varsin valoisalta

Lähiaikoina uskomme voivamme kertoa hyviä projektiuutisia sekä kotimaisesta teollisuudesta että merkittävästä viennistä, muun muassa ulkomaiselta lentokentältä. Kotimaassa olemme saaneet uusia tilauksia rakennusteollisuuden puolelta. Hyvä yhteistyö jatkuu myös pitkäaikaisten asiakkaidemme kanssa.

Kaksi vuotta sitten lanseerasimme Space4you-työtilat. Näitä laadukkaasti akustoituja ja ilmastoituja, antibakteerisilla valaisimilla varustettuja ”tiloja tiloissa” voidaan hyödyntää mitä monipuolisimpiin tarkoituksiin. Pandemiavuosien myötä niiden käyttötarpeet ovat vain kasvaneet samalla kun esimerkiksi avokonttoreihin sopimattomat etäpalaverit ovat moninkertaistuneet.

Oikealla reitillä

Piantekin tiivis kehitys- ja suunnitteluyhteistyö arkkitehtien, sisustussuunnittelijoiden ja muotoilijoiden kanssa jatkuu. Rakentaminen, saneeraukset ja erikoiskalusteiden valmistaminen sekä elektroniikan ja muun digitalisaation kytkeminen edellyttävät vaativan tason teknistä suunnittelua ja sisustusurakointia. Käytämme muun muassa puumateriaaleja, metallia, muovia, lasia ja kiveä. Siinäkään ei voisi onnistua ilman oman henkilökuntamme huippuunsa viritettyä taitavuutta ja sitoutuneisuutta. Pystymme myös ratkaisemaan materiaalien yhdistämiseen ja toimivuuteen liittyvät ongelmat.

Piantekin edustama insinööritekniikka, puusepäntaito ja luova ongelmanratkaisukyky ovat taanneet meille vuodesta toiseen niin uusia projekteja kuin kestäviä asiakkuuksia. Tinkimättömällä asenteella ja hyvällä yhteistyöllä olemme luoneet onnistuneita lopputuloksia, joita tuotamme nyt ja jatkossakin.

 

Tapani Renkola