Asiakkaan tarpeisiin omistautuen – sisustusurakoinnissa hyödynnetään hienopuusepän kokemusta ja propellipäiden uskallusta

18.8.2020

Vastasimme Starbucksin uuden kahvilan kokonaisurakoinnista Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen-alueella alkukeväällä 2020. Kalusteet ja muun sisustuksen valmistimme sinne Koskenkorvan-tehtaallamme. Starbucksin tunnistettavuutta noudattelevan sisustusilmeen suunnitelma oli hyvin selkeä. Näimme kuitenkin kohdat, joissa teknisiä ratkaisuja vaihtamalla saisimme asiakkaalle, Starbucksille, suunnitelman näköisen ja yhtä laadukkaan, mutta tuotantotehokkaamman lopputuloksen. Ehdotuksiin oltiin tyytyväisiä ja ne toteutettiin. Ajatuksemme oli myös sujuvoittaa muiden urakoitsijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä ja näin tuoda tehokkuutta projektiin.

 

Piantek vastasi Starbucksin uuden kahvilan kokonaisurakoinnista Helsinki-Vantaan lentoaseman non-schengen-alueella alkukeväällä 2020

 

Pari vuotta sitten aloimme tosissamme panostaa ravintoloiden sisustusurakointiin ja erikoiskalusteiden tekoon. Korona-pandemia tietenkin on aiheuttanut strategian tarkentamista. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Restel, Burger King, Hesburger (Lohja Prisma) ja Viking Line. Koska osaamme myös sähkö- ja lvi-työt sekä muun sisustusurakoinnin, teemme kalustus- ja sisustusrakentamisen kohteissa usein oman työmme helpottamiseksi muitakin tilan teknisiä suunnitelmia. Annamme suunnitelmat myös muiden kohdetta rakentavien hyödynnettäväksi, koska niillä välillä ratkotaan kaikkien rakentajien teknisiä tai materiaaleja koskevia haasteita.

Tällainen urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden keskinäinen yhteistyö on meille asiakkaan edun nimissä tärkeää. Olemme hyvä kumppani hankkeen kaikille osapuolille. Yhteistyöllä saadaan työntekoon jouhevuutta, vähennetään väärinymmärryksiä ja yleensä keksitään uusia innovatiivisia ratkaisuja. On tärkeää osata toimia koko kumppaniverkoston kanssa, ja meidän velvollisuutemme on ottaa huomioon myös heidän tarpeensa asiakkaan tavoitteen saavuttamiseksi. Se on lisäarvo, mitä ei ole varaa sivuuttaa.

Me Piantekissa otamme siis huomioon kaikki hankkeen osapuolet. Tartumme ja syvennymme asiakkaan haasteisiin, ja mitä kovempi on prässi, sen enemmän teemme töitä projektin eteen. Tarkoitus ei ole päästä helpolla, tarkoitus on löytää parhaimmat ratkaisut, vaikka uusia keksimällä.

 

Sisustusurakointi ja kalusterakentaminen uuden edellä

Uudistajana haluamme näkyä sisustusurakoinnin ja kalusterakentamisen alalla.

Olemme koronaa ja sen jälkimaininkeja edellä: kehitimme pari vuotta sitten kalusterakentamisen safety- ja antibakteeriset Safe Products -ratkaisut. Niiden keihäänkärkenä on pienen työhuoneen kokoinen, antibakteerinen Space4you -tila. Pystyimme jo keväällä 2020 toimittamaan Safe Products -tuotteita kauppoihin, ravintoloihin, hotelleihin ja toimistoihin. Antibakteerisuus perustuu violetin valon käyttöön, ilmanpuhdistajiin ja valittuihin pintamateriaaleihin.

Antibakteerisen kalusterakentamisen kehittäminen on yksi esimerkki tavoitteistamme uudistaa alaa. Mutta meillä on propellihatut päässä jokaisessa projektissa. Mitä haastavampi kohde on, sitä innostuneempia olemme! Ongelmaratkaisujen myötä meillä on mahdollisuus vaikuttaa asiakkaan tyytyväisyyteen ja koko alan kehitykseen.

Piantekin toiminta alkoi Pohjanmaalla 15 vuotta sitten erilaisten myymälätelineiden, shop in shop -ratkaisujen ja venesisustusten tekemisellä. Hienopuusepäntaidot eivät ole hävinneet minnekään, mutta niiden lisäksi on karttunut paljon osaamista eri materiaaleista, tekniikoista ja teknologiasta. Nämä yhdistämällä syntyy aivan uudenlaisia innovatiivisia ratkaisuja hyvällä laadulla ja tyylillä.

 

Jyrki Vainio
Toimitusjohtaja, Piantek Oy
+358 50 329 0790
jyrki.vainio@piantek.fi