Space4you-tila koululaisen tukena ja ilona

16.3.2021

”Se on oppilaista kiinnostava tila. Sisään astuessa tulee oppimisen noste ja oppimisen ilo.” Näin kuvailee apulaisrehtori Marianne Andersen Lehtikuusen koulussa Vantaalla olevaa erillistä kuuden hengen tilaratkaisua. Kyse on Piantekin Space4you-työtilasta.

Äänieristetty erillistila luo Lehtikuusen koulussa rauhallisen oppimistilan 1.–5. luokan oppilaille. Vuorovaikutteisuus opettajaan tai terapeuttiin on lähellä, ja se vahvistaa oppilaissa yksilöllisen kohtaamisen tunnetta. Tila onkin oppilaista mieluisa paikka oppitunnille.

Aulaan rakennettu uusi oppimistila tarjoaa vanhempien käytäväkoulujen oppilaille modernia viehätystä ja myös siksi se osaltaan on haluttu työskentelytila. Tilan ilmastointi takaa myös puhtaan ja raikkaan ilman. Uudemmissa avokouluissa erillinen äänieristetty tila tarjoaa rauhallisen, turvallisen ja hiljaisen sopen.

”Aulassamme kulkee paljon ihmisiä, mutta tämä tila tukee hienosti tarvettamme sulkea äänet ja aulassa liikkuvat pois oppimistilanteesta”, Andersen kertoo Space4you-tilan toimivuudesta.

Opettajat nauttivat lisätilan mahdollistamasta intensiivisestä ja keskittyneestä oppilaan kohtaamisesta. Opettajat voivat osoittaa helpommin oppilailleen olevansa siinä hetkessä juuri heitä varten.

Oppimistilan lisäksi Lehtikuusen koululla käytetään Space4you-tilaa neuvottelutilana opettajakollegoiden, huoltajien, terapeuttien tai muiden kumppaneiden kanssa joko lähitapaamisissa tai etäpalavereissa. Se mahdollistaa näin myös opettajille erillisen ja rauhallisen työtilan tarpeen vaatiessa.

Havu-neuvottelutilaksi nimetty tila Lehtikuusen koululla on osa oppimisympäristöjen kehittämishanketta, jonka @Vantaan kaupunki järjestää.  Tarkoitus on kokeilla erilaisia ratkaisuja, joilla koulujen auloihin ja muihin yleisiin tiloihin saadaan lisättyä opetustiloja.

Tutustu lisää erikokoisiin Space4you-tiloihin ja niiden mahdollisuuksiin >>